Jocuri team building pentru un eveniment reușit :
- Puzzle de echipă
- Sneak-a-Peak
- Legați impreună
- Emblema echipei
- Daredevil
- Piața perfectă
- Ghiciți Obiectul
- Vânătoarea de comori
- Naufragiatul
Ți-am pregătit 9 jocuri team building pe care poți să le faci la următorul eveniment. Jocurile sunt explicate și detaliate.
Jocuri team building
1. Puzzle de echipă
Un joc înșelător de simplu. Echipele trebuie să completeze un puzzle în limita de timp specificată. Cu excepția unei singure diferențe: unele dintre piesele de puzzle sunt la echipa adversă. Pentru a finaliza cu succes puzzle-ul lor, echipele sunt obligate să lucreze împreună.
Numărul de participanți: 8-20 de persoane împărțite în două echipe.
Durata team building: 30 de minute
Obiectiv team building: Dezvoltarea colaborării, rezolvarea problemelor și dezvoltarea abilităților de comunicare
Cum se joacă
1. Luați două puzzle-uri. Câteva bucăți din Puzzle A se amestecă împreună cu niște bucăți din Puzzle B. Așezați-le în două cutii separate.
2. Împărțiți grupul în două echipe. Dacă există mai mulți oameni, puteți crea echipe suplimentare (nu uitați să împărțiți puzzle-ul pentru a se potrivi cu numărul de echipe).
3. Oferiți fiecărei echipe o cutie cu puzzle-urile lor respective. Echipele vor începe să se gândească doar că trebuie să-și creeze propriul puzzle.
4. Odată ce au început să lucreze, totuși, echipele își vor da seama că există câteva bucăți lipsă (și unele extra). Cereți echipelor să comunice clar între ele despre această situație. În cele din urmă, își vor da seama că trebuie să lucreze împreună pentru a rezolva puzzle-ul.
5. Echipele pot schimba piesele de puzzle, dar numai una câte una. Cereți-le să lucreze împreună până când puzzle-ul este rezolvat în limita de timp specificată (20-30 de minute, în funcție de complexitatea puzzle-ului).
Opțional: pentru mai multă dificultate, împărțiți echipele în camere separate, astfel încât să nu se poată vedea reciproc.
Strategie
Echipele încep să creadă că este o provocare convențională bazată pe timp. Realizarea că ei trebuie să lucreze împreună pentru a-și termina puzzle-urile întotdeauna îi iau pe toți prin surprindere. În acest proces, echipele învață cum să lucreze împreună, să comunice bine și să rezolve problemele.
Acest puzzle poate fi făcut sub mai multe forme la evenimentele tale de training, team building, petrecere, setare obiective, sinergie, dar hai să vedem ce jocuri team building ți-am mai pregătit.
Jocuri team building cu piese de Lego. Trimite un email.
2. Sneak-a-Peak
În acest joc centrat pe clădiri, echipele trebuie să creeze o copie a unei structuri pre-construite bazate pe un „sneak peak”. Echipele vor trebui să valorifice munca în echipă, comunicarea și rezolvarea problemelor pentru a reuși, să ducă la bun sfârșit acest team building.
În plus, implică Lego. Și cine nu iubește Lego? Dacă nu ai piese de Lego poți să folosești și alte piese, de construit. Lasă un mesaj și TeamAct îți va trimite furnizori pentru piese de construit.
Din piese de lego poți face joarte multe jocuri. Tu ce vrei să faci la următorul team building?
Numărul de participanți: 4-20 de persoane împărțite în două echipe.
Durata: 30 de minute
Obiectiv team building: Concentrați-vă pe munca în echipă și pe comunicare
Cum se joacă
1. Folosiți piese Lego pentru a crea o structură – ceva complex și totuși posibil să fie replicat. Asigurați-vă că aveți suficiente piese Lego pentru a face două copii similare ale structurii. De asemenea, asigurați-vă că nimeni nu poate vedea structura (în mod ideal, plasați-o într-o cameră separată).
2. Împărțiți jucătorii în două echipe.
3. Un jucător din fiecare echipă poate privi structura timp de 10 secunde. După aceasta, jucătorul trebuie să se întoarcă la echipa sa și să-i instruiască cum să construiască structura respectivă timp de 25 de secunde.
4. Fiecare echipă are nevoie de 1 minut pentru a construi structura conform instrucțiunilor. După un minut, un alt jucător poate lua un „sneak peak” la structură timp de 10 secunde și transmite instrucțiunile timp de 25 de secunde.
5. Acest proces continuă până când toată lumea din echipă are șansa să privească structura.
6. Echipa care construiește prima structură câștigă.
Strategie
Pentru a avea succes în această activitate de Team Building, echipele trebuie să comunice foarte bine. Fiecare jucător care se uită la structură trebuie să transmită instrucțiunile în mod clar coechipierilor săi. Echipele trebuie, de asemenea, să dispună de anumite standarde pentru consistența instrucțiunilor pentru o construcție reușită. Fără o strategie clară și o comunicare solidă, echipele se vor lupta la acest joc.
Trimite un email și hai să discutăm despre ce jocuri team building vrei să faci?
Aceste jocuri team building le poți face atât indoor cât și outdoor, depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție.
3. Legați împreună
Un joc minunat și ușor de construire a relațiilor și de implicare a oamenilor în lucrul împreună. Colegii de echipă sunt legați împreună de încheietura mâinii și trebuie să completeze o serie de sarcini simple. Pentru a avea succes, toată lumea trebuie să colaboreze îndeaproape și să comunice bine.
Jocuri team building ce implică și simțul tactil. Un simț de care ne este frică.
Numărul de participanți: 4-16 persoane
Durata jocuri: 30 de minute
Obiectiv team building: concentrați-vă pe munca în echipă, construiți relații și comunicați clar
Cum se joacă
1. Luați șireturile de la pantofi, legăturile cu fermoar, fâșiile de cârpă sau orice altceva care poate fi folosit pentru a lega confortabil doi oameni la încheieturi / glezne.
2. Cereți tuturor jucătorilor să formeze un cerc, îndreptat spre interior. Cereți-le să-și pună brațele pe lângă corp. Plasați toate elementele necesare pentru a finaliza sarcinile aflate în centrul cercului.
3. Folosiți șireturi de pantofi sau benzi de pânză pentru a lega încheieturile fiecărei persoane la vecinul său până când întregul grup este legat împreună.
4. Acum cereți echipei să completeze o serie de sarcini din obiectele plasate în cerc. Exemplu de sarcini includ realizarea unei structuri Lego, înfășurarea unui cadou, construirea unui pod, turnarea unui pahar de apă etc.
5. Din moment ce colegii de echipă sunt legați împreună, vor trebui să comunice clar și să colaboreze bine pentru a îndeplini aceste sarcini aparent simple. Puteți adăuga o limită de timp pentru a crește dificultatea.
Alternativ: Legați-i la glezne în loc de încheieturi. Cereți-le să îndeplinească anumite sarcini fizice, cum ar fi ridicarea obiectelor, trecerea unui labirint (realizat cu conuri), transferul mingii de tenis de la o găleată la alta. Pentru mai multă dificultate, legați oamenii și de glezne și de încheieturi.
Dacă la aceste jocuri team building colegii nu vor să fie legați, puteți să-i puneți să se țină de mână. Deoarece vrem ca toată lumea să se simtă minunat.
Strategie
Sarcinile simple devin mai grele și unele sarcini mai grele devin mai ușoare atunci când ești forțat să lucrezi atât de strâns cu colegii de echipă. Concentrați-vă pe aspectele colaborative ale acestui joc. Echipele de succes abordează de obicei fiecare sarcină cu un plan fix și deleagă bine autoritatea, alegând liderii și coordonându-se bine.
Jocuri de team building în care echipa ta va picta sau va desena, pot fi un moment de bonding și de relaxare.
4. Emblema echipei
Acest joculet creativ de Team Building este minunat pentru echipele mai mici. Jucătorii sunt împărțiți în echipe mici în care trebuie să lucreze împreună pentru a crea o emblemă, un drapel sau un scut pentru echipele lor. Pe lângă colaborare și gândire creativă, această activitate este, de asemenea, minunată pentru construirea unui sentiment mai puternic de identitate și coerență a echipei. În plus, este suficient de flexibil pentru orice situație sau dimensiune a grupului.
Numărul de participanți: Oricâți
Durata jocuri: 30-90 de minute
Obiective team building: Concentrați-vă pe gândirea creativă, colaborarea și promovarea identității echipei
Cum se joacă
1. Aduceți cartoane, hârtie de flipchart, markere, creioane, bandă adezivă sau orice altceva de care aveți nevoie pentru a desena și picta o emblemă de echipă sau un scut de echipă.
2. Împărțiți jucătorii în echipe mici de câte 3-4 persoane fiecare. Puteți face în așa fel încât compoziția echipei să fie aceeași cu cea a echipelor de birou din viața reală pentru a vă concentra mai mult pe aspectele legate de identitatea echipei din această activitate.
3. Dați fiecărei echipe suficient timp pentru a planifica, desena și picta o emblemă pentru echipele lor. Emblema trebuie să reprezinte ceva care identifică echipa și valorile acesteia. Ei primesc 10 minute pentru inspirație (pot căuta idei online dacă doresc), 20-80 de minute pentru a face emblema, echipei în team building.
4. Odată ce timpul s-a terminat, cereți fiecărei echipe să-și afișeze emblema. Invitați toate celelalte echipe să ofere propria lor interpretare a emblemei. Apoi, echipa ce a creat emblema respectivă oferă interpretarea lor reală. Repetați procesul pentru toate celelalte echipe.
Strategie
Unul dintre cele mai grele aspecte ale team building-ului este promovarea unui sentiment de identitate. O simplă emblemă a echipei – care reprezintă ceea ce întreține echipa în mod colectiv – vă poate ajuta să faceți asta. Echipele vor trebui să construiască mai întâi un consens asupra valorilor lor colective, apoi să împartă sarcinile pentru a reuși la această activitate de team building.
Jocuri team building adaptate echipelor tale. Le poți face în București sau ori unde vrei tu.
5. Daredevil
Această activitate simplă, dar provocatoare, găsește două echipe una împotriva celeilalte. O persoană din fiecare echipă e legată la ochi. Ceilalți din echipă dau apoi instrucțiuni persoanei legate la ochi pentru a recupera obiecte din zona de joc.
Abilitățile de comunicare și încrederea sunt vitale pentru a reuși la acest joc.
Număr de participanți: 6-24
Durata: 45 de minute
Obiective team building: Construirea abilităților de comunicare
Cum se joacă
1. Creați o zonă de joacă cu obiecte cum ar fi sticle de apă, pantofi, cărți etc. în jurul acesteia. Obiectele trebuie să fie suficient de unice încât oamenii să poată să le diferențieze doar prin atingeri. De asemenea, așezați un coș mare în centrul zonei de joacă.
2. Împărțiți jucătorii în două echipe. Asigurați-vă că numărul de obiecte din zona de joc este cel puțin dublul numărului de jucători din fiecare echipă (cum ar fi „12 obiecte pentru echipe cu 5 membri”).
3. Cereți celor două echipe să se adune la capetele opuse ale zonei de joc. Cereți-le să aleagă un voluntar care să fie legat la ochi din echipa lor.
4. Legați-i pe voluntari la ochi, apoi strigați un obiect aleatoriu din zona de joc, pentru fiecare echipă.
5. Voluntarii legați la ochi din fiecare echipă trebuie să concureze contra timp (2-3 minute) pentru a-și ridica obiectele strigate de echipă și a le arunca în coșul din centrul camerei. Ei nu pot vedea sau pune întrebări; trebuie să se bazeze în întregime pe instrucțiunile colegilor lor.
6. Coechipierii nu pot numi obiectul; ei trebuie să descrie mai întâi obiectul, forma și scopul său. Apoi trebuie să-i instruiască pe voluntari cum să ajungă la obiect și să-l aducă în coș.
7. Echipa care aduce primul obiect în coș câștigă runda.
8. Repetați procesul până când fiecare persoană din echipă are șansa de a fi voluntar, la aceste jocuri team building.
9. Echipa care câștigă cel mai mare număr de runde câștigă jocul.
Strategie
Legatul la ochi este unul dintre instrumentele cele mai simple și totuși cele mai eficiente în orice exercițiu de team building. Crește importanța comunicării și forțează colegii să colaboreze. Vezi alte jocuri team building ce implică legatul la ochi AICI.
Acest joc, datorită concentrării sale pe instrucțiuni verbale, este excelent pentru a construi abilități de comunicare. Acesta necesită, de asemenea, conducerea și luarea deciziilor; colegii de echipă trebuie să decidă cine se va oferi voluntar și cine va oferi instrucțiuni.
6. Piața perfectă
Un alt joc legat de ochi, în care membrii echipei trebuie să lucreze împreună pentru a crea un pătrat perfect dintr-o frânghie în timp ce sunt complet legați la ochi. Abilități de comunicare, colaborare și trăiri în forme hilare.
Numărul de participanți: 4-16 participanți
Durata: 30 de minute
Obiective team building: Dezvoltarea abilităților de comunicare, leadership și colaborare
Cum se joacă
1. Împărțiți participanții în echipe mici de 4-6 persoane, pentru acest joc de team building.
2. Cereți fiecărei echipe să stea în cercuri apropiate, cu fața spre interior. Pune-i pe toți să țină o frânghie și să o așeze pe podea astfel încât să formeze un cerc.
3. Odată ce frânghia se află pe podea, legați toți membrii echipei la ochi.
4. Coechipierii trebuie să lucreze împreună pentru a transforma coarda circulară într-un pătrat perfect.
5. Oferiți fiecărei echipe 5-7 minute pentru această activitate. După aceasta, toată lumea își scoate legăturile din jurul ochilor pentru a vedea rezultatele muncii lor. Cele mai multe echipe ajung să facă niște „pătrate”, care pot fi o sursă de mult umor bun.
6. Dacă aveți timp, conduceți din nou activitatea, schimbând cel puțin o persoană din fiecare echipă. De asemenea, le puteți face să facă forme mai complexe, altele decât pătratele.
Strategie
A face un pătrat dintr-o coardă sună înșelător de simplu, dar nu este. Pentru un pătrat perfect, membrii echipei trebuie să comunice în mod clar și să lucreze împreună pentru a realiza marginile drepte, la fel de mari. Ei vor trebui, de asemenea, să aleagă un lider pentru a le coordona eforturile.
Aceste 6 jocuri team building se pot adapta foarte ușor la numărul de participanți. E important să le adaptezi în funcție de nevoile echipei și ale companiei.
Puteți face diferite jocuri și forme geometrice cu o bucată de sfoară. Trimite un email și TeamAct îți va pregăti cel mai reușit eveniment.
7. Ghiciți Obiectul
O cale rapidă de a avea parte de momente hilare. O persoană din grup trebuie să prezinte un obiect. Ceilalți trebuie să ghicească ce este. Foarte bun pentru a inspira creativitate și pentru ca oamenii să se relaxeze la începutul unui eveniment. De asemenea, funcționează excelent ca un interludiu între activitățile mai lungi.
Vezi mai multe jocuri team building cu obiecte.
Numărul de participanți: Oricâți
Durata: 10-20 minute
Obiectiv team building: Inspiră creativitate
Cum se joacă
1. Cereți unei singure persoane din grup să se ofere voluntar.
2. Arată-i acestui voluntar un obiect obișnuit (fie un obiect real, fie o imagine de pe telefon), cum ar fi un instrument muzical, un birou, un calculator, un zmeu etc.
3. Voluntarul trebuie să prezinte acum obiectul în fața grupului fără să vorbească. El poate folosi gesturi, acțiuni și își poate folosi trupul în orice mod necesar pentru a arăta ce este obiectul și ce face.
4. Restul grupului trebuie să ghicească obiectul cu voce tare – la fel ca și în jocul Mimă – în 2-3 minute.
5. Cereți altei persoane să participe ca voluntar la runda următoare și repetați procesul.
Aceste jocuri team building le poți face și la birou, la un workshop, training sau chiar de fun.
Strategie
În ceea ce privește activitățile de team building, aceasta este destul de simplă. De asemenea, nu va avea un impact durabil asupra echipei în sine. Dar funcționează excelent ca un opener sau ca activitate scurtă pentru a completa golurile. Îi încurajează pe oameni să participe și este ușoară pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau de entuziasm. În plus, îi obligă pe oameni să fie creativi.
Acest joc de team building e extrem de distractiv și poate fi folosit în foarte multe situații.
8. Vânătoarea de comori
Un clasic atemporal care funcționează în orice situație, locație și cu orice dimensiune a echipei. Poți să faci vânătoarea în interior sau în aer liber, să o ții scurtă sau chiar de o zi, să o conduci cu doar câteva persoane sau să implici un întreg departament – totul depinde de tine.
Pe parcurs, echipa dvs. va învăța să aprecieze colaborarea, comunicarea, conducerea și valoarea absolută a distracției!
Numărul de participanți: Oricâți
Durată: Deschisă
Obiectiv: Inspirați colaborarea, rezolvarea de probleme și lucrul în echipă
Cum se joacă
1. Clarificați scopul vânătorii de comori. Alegerea dvs. de activități și de participanți va varia în consecință. De exemplu, dacă doriți ca echipele de vânzări și de marketing să colaboreze mai bine, puteți proiecta activități care îi forțează să colaboreze. Dacă doriți să spargeți gheața pentru noii angajați, puneți-i în echipe cu angajați seniori și așa mai departe.
2. Creați o listă de activități. Din nou, aliniați-le cu scopul vânătorii. Dacă doriți ca oamenii să se simtă bine, alegeți activități mai puțin grave și competitive. Dacă doriți ca oamenii să lucreze bine împreună (în special în cadrul departamentelor / echipelor care nu se întâlnesc), alegeți activitățile axate pe echipe. Utilizați exemple de activități din site-uri precum Team Bonding pentru inspirație. Puteți desemna diferite puncte pentru fiecare activitate pe baza dificultăților sale.
3. Configurați activitățile, apoi împărțiți grupul dvs. în echipe de dimensiuni egale, având grijă să selectați partenerii potriviți în funcție de obiectivul dvs. țintă.
4. Dați-le aproximativ 20-30 de minute pentru a oferi informațiile necesare fiecărei echipe. Lăsați 60-90 de minute pentru vânătoarea reală (modificați în funcție de dimensiunea zonei de joc).
5. Odată ce timpul s-a terminat, evaluați care dintre echipe are cele mai multe puncte.
TeamAct ți-a pregătit foarte multe jocuri team building care include „căutători de comori”.
Strategie
Conducerea unei vânătoare de comori necesită multă pregătire, dar câștigul poate fi mare. O vânătoare bună de comori implică toată lumea și poate forța oameni / echipe care nu se înțeleg altfel să lucreze îndeaproape. În ceea ce privește team building-ul, puține activități se apropie de aceasta.
Ti-am pregătit multe jocuri team building pe mai multe arii de activitate: outdoor, indoor, la munte, la mare, la București, la birou, pe plajă etc. Tu unde vrei să le faci?
9. Naufragiat
Avionul tău tocmai s-a prăbușit pe o insulă pustie în mijlocul Pacificului. Aveți doar câteva minute să salvați niște obiecte din epavă înainte ca întregul avion să ardă. Ce elemente va alege echipa dvs.?
O mare activitate inspirată de povestirile clasice de naufragiat. Aceasta va inspira colaborarea și abilitățile creative de rezolvare a problemelor.
Numărul de participanți: 8-24
Durata: 30 de minute
Obiectiv: Inspirați rezolvarea problemelor, conducerea, negocierea și colaborarea
Cum se joacă
1. Creați o zonă de joacă cu un număr de elemente de supraviețuire, cum ar fi diferite tipuri de alimente, apă, arme, cuțite, prelate, rachete de semnalizare, chibrituri etc. Nu trebuie să cumpărați aceste articole; puteți face imprimări de imagini și pe cardurile de notițe.
2. Plasați-le pe toate la un capăt în zona „epave”. Asigurați-vă că numărul fiecărui element este limitat, astfel încât echipele vor fi forțate să facă schimb și să colaboreze.
3. Împărțiți participanții în două echipe (sau mai mult, dacă aveți o mulțime de participanți).
4. Echipele au 25 de minute pentru a obține obiectele pentru supraviețuire din vasul naufragiat. De asemenea, echipele trebuie să clasifice elementele în ordinea importanței.
5. Deoarece unele elemente sunt vitale, dar limitate (cum ar fi apa), echipele vor trebui să colaboreze și să facă schimburi.
Strategie
Acest joc aparent simplu devine complex atunci când luați în considerare gravitatea situației. Echipele adesea intră în haos atunci când nu pot ajunge la un consens cu privire la importanța fiecărui element într-un cadru de supraviețuire. Echipele care, în general, au succes vor alege un lider și își vor planifica cu atenție procesul de achiziție. De asemenea, vor trebui să negocieze cu alte echipe pentru a obține obiectele pe care și le doresc.
Trimite un email și iti vom trimite toate detaliile despre această activitate.
Aceste jocuri de team building sunt testate cu sute de participanți și dau rezultate.
O scurtă recapitulare a celor 8 jocuri team building.
- Puzzle de echipă
- Sneak-a-Peak
- Legați impreună
- Emblema echipei
- Daredevil
- Piața perfectă
- Ghiciți Obiectul
- Vânătoarea de comori
- Naufragiatul
Lasă un răspuns